Els

Om als coach te kunnen werken bij mijn onderneming diende ik een gecertificeerde op-leiding te volgen. Dit wilde ik ook heel graag omdat coaching iets is wat goed bij me past en ik me daar graag verder in wilde ontwikkelen.

In de opleiding heb ik geleerd en ben ik gegroeid in het vertrouwen op en naar buiten te brengen van mijn eigenheid. Dit heb ik in praktijk gebracht. In een bijeenkomst (team Kwaliteit & Ontwikkeling), waarin we de visie van het team op de agenda hadden staan, was het hele team het met elkaar eens waarvoor we bestaan. Als enige had ik het gevoel dat het niet klopte. Wat me lukte was om vanuit mijn hart te spreken wat mijn visie was en hoe ik er tegenaan keek. Het was bijzonder om te merken dat mijn woorden gehoor vonden en serieus genomen werden. En vooral dat ik mezelf serieus nam.

Het was een enorm intens groeiproces. Waardevol, ik heb mezelf nog meer leren kennen en vooral leren waarderen en mijn kwaliteiten niet meer verstoppen. Dit uit zich in:

aanwezig zijn tijdens besprekingen, mijn menig wordt expliciet gevraagd vooral daar waar het gaat om visie en bejegening.

mijn eigen Wijze Zorg breng ik beter onder woorden waardoor het meer gaat leven in de organisatie.

in individuele coachtrajecten boeken medewerkers snel vooruitgang waar zowel de medewerker als de organisatie mee gebaat is.

Het vertrouwen wat de docenten in me hadden, de waardering die ik ontving heeft mede gemaakt dat ik durfde vertrouwen op mijn eigenkwaliteiten en ik ‘grootser’ ben geworden.